26 окт. 2010 г., 20:24

Като мен 

  Поэзия » Любовная
830 0 2

Ако в деня ти е мрачно и сиво навсякъде,

ако не виждаш смисъл в нищо наоколо

и ако се бориш със нокти да останеш сама,

не си много различна от мен.

 

Ако насън преброяваш звездите в небето,

ако луната е враг, от който се криеш,

и ако бягаш от сенките страшни и черни,

не си много различна от мен.

 

Ако нощем заспиваш със сълзи в очите,

ако сърцето ти бие тихо и плахо

и ако любовта за теб е забранена дума,

не си по-различна от мен.

 

Някой ден може да се срещнем някъде,

край морето например, то е приятел.

И може заедно да тръгнем нанякъде

с първия спокоен и спасителен вятър.

 

И ако попаднем на място, което обичаме,

и ако можем да разберем душите и мислите,

ако сърцата ни бият с еднакво усилие,

може би сме един и същ човек винаги.

© Георги Зафиров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??