19 окт. 2008 г., 20:53

Когато 

  Поэзия
779 0 7

Когато виждаш, че това е краят

и чувстваш, че не това е Раят,

когато усмивката започне да бледнее

и сърцето си усещаш, че пустее!

 

Когато виждаш, че мечтите ви умират

и сълзи в очите ти напират,

и без видима причина плачеш ти,

и силно, силно те боли!

 

Когато и целувката не е целувка

и сърцето вече не тупти,

когато пеперудките в стомаха са умрели

и ума не са ти завъртели!

 

Когато с него пак сама се чувстваш ти

и мъка от това душата ти гори,

когато обичта я няма,

а на нейно място зее яма!

 

Тогава във очи го погледни,

честно и истинско му говори

и бъди добра и пряма,

но не прави дълбока рана!

 

Преди да си тръгнеш

веднъж се обърни

и нежно на уше му прошепни:

"Доброто само запомни!"

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??