Когато виждаш, че това е краят
и чувстваш, че не това е Раят,
когато усмивката започне да бледнее
и сърцето си усещаш, че пустее!
Когато виждаш, че мечтите ви умират
и сълзи в очите ти напират,
и без видима причина плачеш ти,
и силно, силно те боли!
Когато и целувката не е целувка
и сърцето вече не тупти,
когато пеперудките в стомаха са умрели
и ума не са ти завъртели!
Когато с него пак сама се чувстваш ти
и мъка от това душата ти гори,
когато обичта я няма,
а на нейно място зее яма!
Тогава във очи го погледни,
честно и истинско му говори
и бъди добра и пряма,
но не прави дълбока рана!
Преди да си тръгнеш
веднъж се обърни
и нежно на уше му прошепни:
"Доброто само запомни!"
© Мария Всички права запазени