Когато пред очите ти тъмнее
от гняв,от болка или от омраза,
тогава запомни, че аз за тебе
една ръка протегната ще пазя.
Една усмивка, скрита в сърцето,
или сто сълзи, ако поискаш, мога
с тебе да пролея под небето...
Приятел мога да ти бъда!Мога!
Когато си отровен от заблуди,
когато в юмрук ръката стискаш,
помни, до теб дори да няма други,
аз винаги ще бъда тук, ако поискаш.
В мрака на разбитото ти нищо,
в крясъците там, сред тишината,
за теб едно приятелско огнище
ще стъкна и ще сгрея ти душата!
Когато някой ти забие ножа
и болката ти стане непосилна,
на раната превръзка ще ти сложа,
макар и слаб, до теб ще бъда силна.
Затова недей от всичко се отрича.
В тунела тъмно е, но там
един приятел, който те обича,
няма никога да те остави сам!!!
© Станислава Все права защищены