4 июн. 2014 г., 21:17

Когато ми липсва мама 

  Поэзия
781 0 3

Няколко въпроса помня отчетливо,
когато се тревожеше как пресичам
и дали имам хляб за вечеря,
понеже не ми държеше здраво ръката
и не можеше да ми приготвиш ядене.
Няколко погледа помня съвсем ясно,
когато ме виждаше след дълга раздяла
и когато се будех в нашата къща,
защото разстоянието е било болезнено,
 а другото - някакъв празник.
Няколко докосвания помня до болка,
когато ми ставаше самотно в кожата
и когато естествено губех пътя си,
понеже спомените не знаят спасение
и не навсякъде свети фара...

© Стеляна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??