Звездите също плачат, когато завали,
когато капките преплитат се в земята.
Очите ти, очите черни, на орли,
попиваха дъжда с вкуса на вятър.
Тогава казваше, че Господ е сърдит
и в себе си таи гнева на океана.
В такива мигове и гордостта боли,
а огънят е просто светъл пламък.
Но ти обичаше, когато завали.
И всяка капка попиваше по-жадно.
Очите ти, очите черни, на орли,
след всеки дъжд отново се прераждаха.
© Сияна Георгиева Все права защищены