29.04.2008 г., 12:07 ч.

Когато завали 

  Поезия
933 0 24

 

Звездите също плачат, когато завали,
когато капките преплитат се в земята.
Очите ти, очите черни, на орли,
попиваха дъжда с вкуса на вятър.


Тогава казваше, че Господ е сърдит
и в себе си таи гнева на океана.
В такива мигове и гордостта боли,
а огънят е просто светъл пламък.


Но ти обичаше, когато завали.
И всяка капка попиваше по-жадно.
Очите ти, очите черни, на орли,
след всеки дъжд отново се прераждаха.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??