6 дек. 2009 г., 13:23

Коледа 

  Поэзия
833 0 7

Коледа е ден рождествен 

на една звезда,

Коледа е празник светъл 

на надеждата!

 

В тежки дни на безнадеждност

тънел е света,

в робство хората живели,

в гнет и нищета.

 

За да снеме от народа 

тежката съдба,

във далечна  Палестина

се родил Христа.

 

Заблестяла светлолика

Витлеемската звезда,

и запалила в душите

на надеждата искра.

 

Затова е толкоз хубав

този празник свят

и се радва и ликува

христянският народ!

 

 

© Ракина Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??