Коледа е ден рождествен
на една звезда,
Коледа е празник светъл
на надеждата!
В тежки дни на безнадеждност
тънел е света,
в робство хората живели,
в гнет и нищета.
За да снеме от народа
тежката съдба,
във далечна Палестина
се родил Христа.
Заблестяла светлолика
Витлеемската звезда,
и запалила в душите
на надеждата искра.
Затова е толкоз хубав
този празник свят
и се радва и ликува
христянският народ!
© Ракина Радева All rights reserved.
и да ни води по пътя на доброто и любовта!
Вълшебен стих си сътворила, звучи като красива песен!
Много ми хареса! ПОЗДРАВИ!