Иде сред вихрушка бяла
Дядо Коледа с чувала,
иде родни политици
да дари с отбрани дари:
за Първанчо – чифт терлици –
тихо с верните другари
от властта да се измуши;
за Станишчо – евроПЕС –
хем озъбен, хем послушен;
за Доганчо – хидрофес –
да си плува в „Цанков камък”;
пълен с патриотски пламък,
пък за Волчо – капкомер –
че, премерил чужда капа,
фъзна не един авер
и „Атака” се разкапа.
И накрай на Бойчо наш,
фен на медийните лопки,
футболен любимец баш,
подари Старикът – топки.
© Борко Бърборко Все права защищены