26 дек. 2012 г., 20:25

Комична среща 

  Поэзия » Юмористическая
531 0 0

Първа среща между момче и момиче. За по-лесно М - за момчето и Д - девойката. :)

 

М: Искам да те заведа на едно място,

      надявам се ще ти се стори свястно.

Д:  Ама с к'во ще ходим там,

      че с токчета съм, уморена и не ми се ходи грам.

М: С градския транспорт.

       Най-бързо ще ни е, въпреки липсата на комфорт.

Д:  С градския транспорт? Че ти нямаш ли кола?

      Май, май няма да се разберем така.

 

Пристигат в това прочуто заведение

и там се отдават на разговори, усамотение.

 

Д: Ще поръчам хайвер и пилешка пържола,

     че такова вчера ядох в мола.

     А за десерт...

     ще искам тирамису и палачинка с мед.

М:За мен нека да е само една вода,

     че нещо почна да ме цепи глава.

     Я кажи ми сега каква музика харесваш, 

     и моля те спри алкохола да смесваш.

Д: Че аз пия само бира, вино и мартини...

     Споко, не съм пияна, още виждам зад теб ония картини.

     Поп-фолк да слушам най-много обичам,

     а за филми не знам, може би някой романтичен.

М: Нека ти помогна с това вино, 

      че така като гледам след малко ще иде на кино.

Д:  Оф бе, видя ли кво направи,

      тая рокля не е като твойте дрехи, а Армани.

      Сега как ще трия тва петно?

      И те са даже две, а не едно.

      Искам да ми купиш нова дрешка

      тази вече става само за насмешка.

 

И в тоз момент нервите на момчето не издържаха

добре, че бе културен, иначе кифлата за малко да изяде пердаха.

 

 М: Чуй сега добре, момиченце прекрасно

        да ти кажа някой думи за живота, че май не ти е ясно.

       Животът не е само дрехи и коли,

       той не се измерва в тъпите пари. 

       Животът е нещо тъй върховно,

       обаче се превръща в място греховно.

       Яд ме е на теб, на твоите интереси,

       гледам те и се питам къде си.

       Такива като теб не са за този свят,

       те не са способни на истинска любов.

       Могат само да превърнат дните в ад,

        а живота -  още по-суров.

        Затова ти давам последен съвет,

        научи се на любов, премахни този лед.

        Научи се да цениш малките неща

        и само тогава ще намериш истинската красота.

 

       

© Любослав Цветанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??