Първа среща между момче и момиче. За по-лесно М - за момчето и Д - девойката. :)
М: Искам да те заведа на едно място,
надявам се ще ти се стори свястно.
Д: Ама с к'во ще ходим там,
че с токчета съм, уморена и не ми се ходи грам.
М: С градския транспорт.
Най-бързо ще ни е, въпреки липсата на комфорт.
Д: С градския транспорт? Че ти нямаш ли кола?
Май, май няма да се разберем така.
Пристигат в това прочуто заведение
и там се отдават на разговори, усамотение.
Д: Ще поръчам хайвер и пилешка пържола,
че такова вчера ядох в мола.
А за десерт...
ще искам тирамису и палачинка с мед.
М:За мен нека да е само една вода,
че нещо почна да ме цепи глава.
Я кажи ми сега каква музика харесваш,
и моля те спри алкохола да смесваш.
Д: Че аз пия само бира, вино и мартини...
Споко, не съм пияна, още виждам зад теб ония картини.
Поп-фолк да слушам най-много обичам,
а за филми не знам, може би някой романтичен.
М: Нека ти помогна с това вино,
че така като гледам след малко ще иде на кино.
Д: Оф бе, видя ли кво направи,
тая рокля не е като твойте дрехи, а Армани.
Сега как ще трия тва петно?
И те са даже две, а не едно.
Искам да ми купиш нова дрешка
тази вече става само за насмешка.
И в тоз момент нервите на момчето не издържаха
добре, че бе културен, иначе кифлата за малко да изяде пердаха.
М: Чуй сега добре, момиченце прекрасно
да ти кажа някой думи за живота, че май не ти е ясно.
Животът не е само дрехи и коли,
той не се измерва в тъпите пари.
Животът е нещо тъй върховно,
обаче се превръща в място греховно.
Яд ме е на теб, на твоите интереси,
гледам те и се питам къде си.
Такива като теб не са за този свят,
те не са способни на истинска любов.
Могат само да превърнат дните в ад,
а живота - още по-суров.
Затова ти давам последен съвет,
научи се на любов, премахни този лед.
Научи се да цениш малките неща
и само тогава ще намериш истинската красота.
© Любослав Цветанов All rights reserved.