Що е то?
Имам „конче хвърковато”!
Да препускам из полята
с него много аз обичам.
Е, и сам нерядко тичам,
ако то се измори...
Ала нашите игри
нямат свършек.
Щом е с мен,
да лудуваме цял ден
можем – кончето и аз.
Дий, дий, конче! Давай газ!
Студ дори да е навън –
в стаята, и не насън,
пак препускам без покой...
Конче, може с теб и бой
да ядем – я спри веднага! –
че си „конче”, хем ..........!
(тояга)
Из предстоящата да види бял свят книга с гатанки "Черга пъстроцветна"
© Борко Бърборко Все права защищены