Конят
Искам да съм
като коня -
див, свободен,
властващ над света.
Гривата му -
като изваяна от ангели.
Очите му -
по-дълбоки от бездънното небе.
Вратът му -
силен като стомана.
Гърдите му -
по-силни от любовта.
Самият той -
красив като
деня и нощта
под сияйното небе.
© Свилен Колев Все права защищены