26.10.2010 г., 21:43 ч.

Конят 

  Поезия » Бели стихове
895 0 3

                                                       Конят

                                                Искам да съм 
                                                 като коня -
                                                див, свободен,
                                                властващ над света.

                                                Гривата му -
                                                като изваяна от ангели.
                                                Очите му -
                                                по-дълбоки от бездънното небе.

                                                Вратът му -
                                                силен като стомана.
                                                Гърдите му -
                                                по-силни от любовта.

                                                Самият той -
                                                красив като
                                                деня и нощта
                                                под сияйното небе.                                           

© Свилен Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??