6 апр. 2011 г., 20:15

Копеле 

  Поэзия » Философская
707 0 10

Копеле

                               на Дарина и К.

 

На любовта детето е красиво.

Като небе, огряно от зорницата,

то гали погледите завистливи,

макар, че стрелкат в него като  птици те.

 

На любовта детето е любимо.

То от любов и за любов родено е,

макар, че често тайничко, незримо

от някой за курбан определено е.

 

Това дете е щедро и щастливо.

Макар, че често като лист отронен е,

не спира да изпраща милостиво

лъчите си към чужди, тъжни корени.

 

Дали човек е, книга или песен,

това дете на майка си е копие.

На двамата животът е нелесен,

но са Любов. А таткото е...копеле.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??