Често дяволът се крие
зад ангелска маска.
Знае той само да иска,
но не и да дава.
Има такъв един закон
вселенски: Дариш ли,
тогава дважди повече
с благодат дарен си.
А нещичко някому
отнемеш ли, скоро
трижди повече
ти се отнема.
И в крайна сметка,
за небесата милият
е ощетеният, "обеднелият".
Всъщност, забогателият.
Самадхи
8.01.2016
© Гюлсер Мазлум Все права защищены