Красива си, мамо,
очите ти топли и сини,
все питащи, чакащи само
при тебе да идвам... прости ми.
Красива си, мамо,
коси посребрели,
с преглътната мъка,
обида, неволи
и майчина гордост
дано се повтори
при нас и децата...
и душите разтвори.
Красива с усмивка си, мамо,
свенливо решителна,
кротка и смела
опра ли се в твоето рамо.
Бъди дълго за нас, мамо,
с набраздено, но светло лице,
прегръщай ни с чисти ръце...
приютени в любящо сърце
силни сме, мамо.
© Галина Все права защищены