8 мая 2013 г., 19:47

Красота 

  Поэзия » Любовная
753 0 2

Чакам те да минеш по улицата моя.

Как гледам все към завоя.

Всяка секунда за теб мечтая.

Времето как бавно минава.

 

Не те познавам. Не знам името ти дори!

Искам да сбъднеш всички мои мечти.

Искам със вятъра да полетя.

С теб да избягам на мига.

 

Случайно твойте очи открих, 

прегради сложиха на тъгата,

сърцето си за друга аз закрих.

Как прогони ти мъглата...

 

Русо и синеоко момиче си ти.

Как сбъдна мойте мечти...

Да ми спре сърцето аз мечтая.

Не искам този миг да забравя.

 

Видя ли те, разум и сърце отказват.   

Сигурно пред теб се предават.

Твоята красота е незаменима.

Ти заслужаваш да си щастлива.

 

Като полъха на пролетни цветя    

се вее твоята коса.

Не знам дали си страдала или не,

искам да издъхна в твоите ръце.

 

Невинността ти ме научи да се любувам

и на твоето сърце ще робувам.

Тази клетка е приятна със това,

че от любов не ще се отърва.

 

Щом зърнах окото ти да смига,   

душата ти за мен бе отворена книга.

Очите отразяват сладкото ти сърчице,

както небето е дарено с цвета на море.

 

Ръцете, щом до кожата ти спрат,

разтреперват сетивата. От любов те горят.

Жадувайки страстта на тялото ти аз

не мога да се разлюбя от раз.

 

 

© Добрин Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ееее...Чак толкова не ме ласкай.:Д В интерес на истината,аз въобще не чета книги,не ми е богат речника,като на другите писатели в този сайт.Прочел съм само(Под игото),(Том Сойер),(Автобиографията на Бранислав Нушич)и няколко сборника с творби на Вазов и Алеко.Това беше когато бях 10 годишен или малко по- голям.Сега съм на 16 години и не съм чел книги от много дълго време.Признавам си,че ми е беден речника.
  • даже професионалните парадиращи с поезия не могат да се справят толкова добре
Предложения
: ??:??