3 дек. 2013 г., 21:14

Края на ада 

  Поэзия » Философская
399 0 0

Изпод света

изкочиха с трясък

димящи рога

с перлен блясък.

 

-Кажи ми, дяволе,

с тия зелени очи...

В остарелите храмове

ще гориш ли души?

 

- Започвам от твойта,

парче по парче,

а другата бройка,

човек след човек.

 

Ще бъда "белия" конник.

И твоя владетел.

Ти - мирен поклонник

и моя радетел.

 

Там, под земята,

напълни се вече,

не виждат зората

тия малки човеци.

 

Реших да ги сложа

в големия град.

Искам да могат

повече да грешат.

 

Човек саморазруха

обича да прави,

в него е впита

до кости и стави.

 

За тебе абсент

и бучка от злоба,

лъжица живот

и за твойта особа.

 

До скоро, малки човеко...

 

© Георги Бъчваров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??