15 окт. 2009 г., 12:54

Краят на лятото 

  Поэзия
632 0 7

Колко бързо си отиде лятото!

 

Искам още боса да потичам

по ливади дъхави.

Още ми се носят рокли шарени.

Искам още да усещам

мириса на лято

и на мащерка.

Искам пак да полетя високо

със крило на лястовиче ято.

 

Колко бързо си отиде лятото!

Няма го в небето

крясъка на ято.

Мащерката прецъфтя отдавна.

 

Днес не ми се ходи никъде.

Ще остана да погледам листопада...

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??