4 мар. 2022 г., 11:56

Кремък 

  Поэзия » Другая
251 0 1

 

Не рови, щом без думи остана.
Душата не ще препиране.
Ни всеотдайност, нито стомана,
а просто и тихо умиране. 


На света, който вече поробва,
а не прави свободни мечтите.
Остави ме болен от викане
да си търся сам същините.

 

Не отваряй на свойте приумици. 
Недей тръгва подир светли идеи.
Помълчи с мен в сините ледници. 
После водка налей да се сгреем.

 

Кремъка на мойто огниво

под леда безконечно затрил съм.
И недей го търси. Само гнилост
ще откриеш сега, безразлична.

© ДИВИЯТ КОН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??