Двата пътя се сливат във един кръстопът -
тук е място на сила, тук е място за съд.
Двата избора шепнат. Само днес е мигът,
в който трябва да мина, в който вземам страна.
В това кратко безвремие всяка стъпка е знак -
аз съм център без минало, да сгреша няма как.
Две велики енергии. Как да грабна една -
тъй е сладка почивката, тъй примамлив сънят.
Определям се. Време е. Беше тих кръстопът,
но светът ме очаква, чудеса ме зоват.
Неизбрана посоката се разпада след мен -
свойте стъпки открила, грейвам с новия ден.
© Бистра Георгиева Все права защищены
Продължавай!!!
Поздравления!!!