19.08.2010 г., 20:35 ч.

Кръстопът 

  Поезия » Философска
656 0 2

Двата пътя се сливат във един кръстопът -

тук е място на сила, тук е място за съд.

 

Двата избора шепнат. Само днес е мигът,

в който трябва да мина, в който вземам страна.

 

В това кратко безвремие всяка стъпка е знак -

аз съм център без минало, да сгреша няма как.

 

Две велики енергии. Как да грабна една -

тъй е сладка почивката, тъй примамлив сънят.

 

Определям се. Време е. Беше тих кръстопът,

но светът ме очаква, чудеса ме зоват.

 

Неизбрана посоката се разпада след мен -

свойте стъпки открила, грейвам с новия ден.

© Бистра Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??