1 июн. 2017 г., 22:16

Кръстопът 

  Поэзия » Любовная
458 1 0

Кръстопът
С.Л.

 

Два пътя,разделени от години.
Години на мълчание,
години на забрава.
Отдавна загубена плам,
жажда и страст.
Орис преплитаща,
неочаквана.
Играеща си с човешките съдби.
Събира отдавна изгубена любов,
забравена, изчезнала, погубена.
Поглед,за секунди, 
достатъчен за векове.
Пламък отдавна изпарен, 
разпалващ от недрата на сърцето.
Подтискан, години на тишина.
Лек трепет, шумът на сърцето,
нарастващ и ескалиращ.
Затуптяло със същата жажда,
същият огън.
Дълго мълчание или разговор ням.
Очи пълни със щастие,
пълни с любов,
премълчаващи и казващи много.
Страх от рани,
не зараснали
не забравени,
белязани за винаги.
Времето запечатало дълбоко и трайно,
завинаги и непростимо.
Още секунди вглеждане в душите.
Сълзи от мъка и щастие.
И пак на път пресичащ се вечно,
сблъскващ ги винаги.
Не позволяващ да забравят.
Не изтриващ любовта им.
Не събиращ душите им.
Само нараняващ.

© Spas luchev Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??