Кажи къде продава се любов?
Монетите във шепата си стискам,
да бъде нежна мила и добра
да бъде точно тази дето искам.
Кажи къде намира се любов?
От тази дето всички притежават
те имат я и не я ценят ,
безпощадно само я раздават.
Обиколих ги всичките витрини ,
но любов така и не откривам .
Нима е в други магазини ?
Защо немога да я имам ?
Аз знам парите са ми малко,
дали не стигат за трохица?
Не искам много , колко жалко
на мен ми стига и искрица.
Някога и аз си имах ,
но без да мисля я раздадох,
на приятели и близки хора,
всичката я аз продадох.
Ако знам къде предлагат
ще отида да си взема,
ще я пазя безразсъдно
да не ми я пак отнемат .
Две очи по пътя срещнах ,
накараха ме да се разтреса.
Нима това което днес усещам
е чувството на любовта?
И ако вярно е ,че тя не се купува
и че безплатно се раздава
дали във тези две очи кафеви,
бих срещнала искрата за която съм мечтала ?
© Виктория Петрова Все права защищены