18.03.2023 г., 8:05 ч.

Къде продава се любов? 

  Поезия » Любовна
245 0 0

Кажи къде продава се любов?

Монетите във шепата си стискам,

да бъде нежна мила и добра

да бъде точно тази дето искам.

Кажи къде намира се любов?

От тази дето всички притежават

те имат я и не я ценят ,

безпощадно само я раздават.

Обиколих ги всичките витрини ,

но любов така и не откривам .

Нима е в други магазини ?

Защо немога да я имам ?

Аз знам парите са ми малко,

дали не стигат за трохица?

Не искам много , колко жалко

на мен ми стига и искрица. 

Някога и аз си имах ,

но без да мисля  я раздадох,

на приятели и близки хора,

всичката я аз продадох.

Ако знам къде предлагат 

ще отида да си взема,

ще я пазя безразсъдно 

да не ми я пак отнемат .

Две очи по пътя срещнах ,

накараха ме да се разтреса.

Нима това което днес усещам

е чувството на любовта?

И ако вярно е ,че тя не се купува

и че безплатно се раздава

дали във тези две очи кафеви,

бих срещнала искрата за която съм мечтала ? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виктория Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??