18 февр. 2009 г., 10:29

Към Апостола 

  Поэзия
580 0 8

"Днес, 22.ІІ.1872г.,аз дякон Левски,
в дома на Христо Латинеца,
загубих една народна пара."

    Из тефтера на Апостол Левски



Апостоле,
защо тревожно всяка нощ ме будиш?
Защо се опитваш в мене да вселиш,
духът ти свят и чист?
Прости! Не мога да приема
такава божия искра,
когато знам: аз също съм виновна,
че се делим на разни партии;
че търсим лесните пътеки
и зверски народната пара пилеем...


Месеци наред, Апостоле,
на колене се моля,
да възкръснеш,
докато не късно...

© Латинка-Златна Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??