8 янв. 2013 г., 23:52  

Към Поета Вапцаров 

  Поэзия » Гражданская
698 0 10

На тебе, Поете, баба Елена

ти е чела Ботев и Вазов...

а днеска нашите деца ги учат

за Радка Пиратка,

за травестити, 

за къщата на ВИП "Брадър",

за Азис...

От телевизията ни засипват 

с най-долнопробни държания

и с вулгарни реплики.

От вестниците ни заливат

с порнография -

(те от това пари печелят).

И какво?

Патриот - Василка Азис.

И Гей-Парад като върха на демокрацията.

 

Кажи ми тебе колко пъти те убиваха?

(Талантът в България не се прощава.

А думата "морал" 

е синоним на "безнравственост".)

Къде е любовта:

"Но в бурята ще бъдем пак със тебе,

народе мой, защото се обичахме!"

Къде е вярата, 

"че утре, ще бъде 

живота по-хубав,

живота по-мъдър?"

 

Децата ни избягаха в чужбина,

защото тук

"хляба е малко, "хляба не стига",

Поете.

 

 

 

 

© Латинка-Златна Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??