На тебе, Поете, баба Елена
ти е чела Ботев и Вазов...
а днеска нашите деца ги учат
за Радка Пиратка,
за травестити,
за къщата на ВИП "Брадър",
за Азис...
От телевизията ни засипват
с най-долнопробни държания
и с вулгарни реплики.
От вестниците ни заливат
с порнография -
(те от това пари печелят).
И какво?
Патриот - Василка Азис.
И Гей-Парад като върха на демокрацията.
Кажи ми тебе колко пъти те убиваха?
(Талантът в България не се прощава.
А думата "морал"
е синоним на "безнравственост".)
Къде е любовта:
"Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
народе мой, защото се обичахме!"
Къде е вярата,
"че утре, ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?"
Децата ни избягаха в чужбина,
защото тук
"хляба е малко, "хляба не стига",
Поете.
© Латинка-Златна Todos los derechos reservados