Ваятели на словното изкуство,
пишете с плам и вещина,
със откровено, ведро чувство,
по съвест и по същина.
Доктрините в мазето оставете
и с тях неясният куплет.
А блудкавите форми захвърлете
върху камарата от смет.
Пишете просто и логично
за земните неща около вас,
какво е пошло и кое етично,
каква е новата ви страст.
И как животът преминава
във тръст, галоп или раван,
кой на какво се възхищава,
кой за какво е призован.
Повярвайте ми-скуката тогава
в миг ще изчезне като дим.
Така светът свободен става
и възприеман лесно, обозрим.
Всички ще ви благославят
за радостта, която ще дарите.
Прости думи повече прославят
от фразите и от парите!
© Георги Янков Все права защищены