По прашни улици вървя, не спирам
към теб съм тръгнала в нощта,
в луната непрекъснато се взирам,
тя пътя ми показва в таз тъма.
Не може мен да ме уплаши тъмнината,
ни сенките на тъжните души.
Аз плаша се единствено от самотата -
гласа ти да не чувам в моите уши.
И войн съм сам сама в света!
Вървя и твойто име си повтарям.
Дори да знам, че тръгнала съм пак сама
за тебе по жарава ще изгарям.
Чудовищата зад дърветата ми шепнат -
"Тръгни си! Не, не идвай пак!"
Но техните ужасни гласове отекват.
Аз казах, че не ме е страх от този мрак.
И зная, че когато те настигна
ще ме прегърнеш с парещи ръце.
Аз зная, че при теб когато стигна
ще стоплиш моето сърце.
За туй се спри и ме обичай,
не бягай ти от мен в нощта!
Недей! И любовта ми не отричай,
за мене си единствен на света!
© Петя Петрова Все права защищены