Ти спиш сега.
Очите ти – златисти и зелени –
под клепките потрепкват,
като ранени пеперудени крила.
Ти спиш сега.
Отмина
поредната семейна свада,
в която доказвахме един на друг
кой колко (страшно)
не е познавал другия до днес.
Ти спиш сега.
Не мога да си спомня
в кой момент започнах
да те милвам,
единствено докато спиш...
© Ели Лозанова Все права защищены