23 мар. 2021 г., 10:23  

Лазур в очите грейва плах 

  Поэзия » Любовная
865 1 13

Лазур в очите грейва плах

 

 

Но колко още, принце мой,

да гасна трябва в този страх?

Та кой ще ме осъди? Кой?

Лазур в очите грейва плах...

 

Ще дръзна, дъхав небосклон,

обсипан целия с роса!

Ще литна аз на своя кон

с цвят нежен в слънчева коса...

 

И ако моят жребий лош

прекъсне тихия ми сън

и спре тоз' утринен разкош

там някъде далече вън...

 

Аз в този тъй съдбовен миг

бих с плам избрала любовта...

Но чу ли свода моят вик?

О, нека дойде гибелта!

 

 

© Светла Асенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??