18 мая 2018 г., 22:38

Ледената крепост 

  Поэзия » Пейзажная
655 2 1

В ледената крепост я приспива
княгинята на всички ветрове…
С прѝлепната мантия я завива
любовно потайното лице…

 

Нощта се спуска прегладняла
за всички видове копнежи…
Студено обгръща я одеяло
на замръзналото крайбрежие…

 

Княгинята разсънва се полека,
зърва сянка на мистерия…
Целува я леко, неизбежно
изчезват заедно в крепостта…

© Княгиня Нощ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мистично и мистериозно звучаща творба. Откроява се по рисунък от болшинството публикации в сайта. Пиши все така!
Предложения
: ??:??