May 18, 2018, 10:38 PM

Ледената крепост 

  Poetry » Landscape
654 2 1

В ледената крепост я приспива
княгинята на всички ветрове…
С прѝлепната мантия я завива
любовно потайното лице…

 

Нощта се спуска прегладняла
за всички видове копнежи…
Студено обгръща я одеяло
на замръзналото крайбрежие…

 

Княгинята разсънва се полека,
зърва сянка на мистерия…
Целува я леко, неизбежно
изчезват заедно в крепостта…

© Княгиня Нощ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мистично и мистериозно звучаща творба. Откроява се по рисунък от болшинството публикации в сайта. Пиши все така!
Random works
: ??:??