Пия сутрешното си кафе,
а слънцето неуморно си пече
и гали моето лице,
разказвайки ми легенда от синьото море.
Легенда тъй красива и мистична!
За една жена, изящна като най-прекрасната вълна.
С поглед, покоряващ като любовта,
и усмивка, по-ослепителна от всяка перла на света.
По-необходима дори и от солта.
Попитах го:"Къде намира се сега?"
А слънцето отговори ми с усмивка:
"Ще срещнеш погледа ù в нощта!"
Желание и страст изгарят ме сега
и чакам да срещна очите на любовта.
© Красимир Цуцов Все права защищены