12 янв. 2012 г., 00:19

Лиричен коктейл 

  Поэзия » Другая
1295 0 29

ЛИРИЧЕН КОКТЕЙЛ

 

Хей, ти, сядай до мене на масата!

Ще почерпя с чудесен коктейл.

Угаси в пепелника гримасите!

Ха, наздраве! Наздраве, де! Смело!

 

Глътка първа – пресяда, нагарча.

Втора глътка – сладней, студеней.

Как го правя? – Сама. Не се харча...

За рецептата питаш? – Недей!

 

Настояваш? – Тогава записвай!

Май изглеждаш ми свестен човек!

Във миро от душата накисвам

и пелин, и отрова, и лек...

 

И сълзици наливам две бистри,

шепа смях, от живота събран,

цвят омайниче (с белите листи),

лист от библия, лист от коран...

 

И, разбира се, сипвам накрая

най-сияйната детска усмивка.

Божи дар ми е, пратен от Рая.

С нея правя специална заливка.

 

Е, това е, приятел. Наздраве!

Нещо сякаш неволно спестих.

То е с мен и насън, и наяве.

И наднича от всеки мой стих...

 

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??