Лодката на любовта
Вълна след вълна
и споменът плува
по шумният гребен.
Горест и нежност преливат в песен,
рев и тревога - във морската жал,
самотник тъжи, на брега поспрял,
чайка надбягва лодката бяла,
с обичта на двама прошумяла.
© Йонка Янкова Все права защищены