16 июл. 2015 г., 18:24

Лош 

  Поэзия » Гражданская
420 0 3

Лош

 

Пиян, подир купон, едва нозете влача,

изпълвам се с желания да бъда лош,

на тоя селяндурски град да се изграча

и скитам - бесен карловски Гаврош...

Как искам тая нощ да съм извън закона,

да бъда щур и правя всякакви бели,

да счупя на морала лъскавата броня,

да блъскам със юмрук заключени врати...

Да сбъркам сметките на хитри и лукави,

да разтревожа и последния еснаф,

на непукистите косите да изправя,

нормални да накарам да направят  гаф.

Да бръкна в съвестта на новобогаташи,

да дам очи на снобите за друг живот,

на грубите стихотворение да кажа,

на фарисеите пък - мръсен анекдот.

Да хвърля в смут партийните хамелеони,

на натегачите да сложа динена кора,

да махна гланца на фалшивите икони

и само с лудите да стана кръвен брат.

Но спирам се, за всичкото това безсилен -

усещам: няма нищо сам да променя!...

Потъвам в мрачни мисли, тъжни и унили

и кротък се прибирам у дома -  да спя.

© Върбан Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • В тези времена на деградация, на личността и оскотяване, трудно, ще
    се променят нещата, а алкохола, ще ги влоши още повече!
  • Алкохолът е враг на човека..., губи ценностите си, с една дума - не става за нищо...!!!
  • Хм, да, алкохолът прави чудеса...
Предложения
: ??:??