"Понякога погубването на чувствителността е въпрос на оцеляване"
Ромен Гари - "Сияние на жена"
Тя се прави на лоша, по-добре е така,
да е люта пиперка най обича сега.
Да е остра, хаплива, да седи отстрани,
да не иска да сложи на елхата звезди.
Да е топла и бяла тя не смее, уви,
и душата си крие зад дебели стени.
Очите прикрива и навежда глава,
току виж излетяла забранена сълза.
И се прави на силна, и се смее дори,
но бръчици фини рисуват очи.
Очи, уморени от тази игра,
нямат цвят и не искат да говорят сега.
Тя се прави на лоша и е свикнала май
да отблъсква, да плаши, да е кучешки лай.
Тя се прави на лоша и кърпи платна
на една избеляла и протрита душа.
© Гъсеница Все права защищены