26.12.2015 г., 20:09 ч.

Лоша 

  Поезия » Друга
671 0 3

"Понякога погубването на чувствителността е въпрос на оцеляване"

 Ромен Гари - "Сияние на жена"

 

Тя се прави на лоша, по-добре е така,

да е люта пиперка най обича сега.

Да е остра, хаплива, да седи отстрани,

да не иска да сложи на елхата звезди.

 

Да е топла и бяла тя не смее, уви,

и душата си крие зад дебели стени.

Очите прикрива и навежда глава,

току виж излетяла забранена сълза.

 

И се прави на силна, и се смее дори,

но бръчици фини рисуват очи.

Очи, уморени от тази игра,

нямат цвят и не искат да говорят сега.

 

Тя се прави на лоша и е свикнала май

да отблъсква, да плаши, да е кучешки лай.

Тя се прави на лоша и кърпи платна

на една избеляла и протрита душа.

© Гъсеница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за споделеното!
  • ...!!!
    Да е топла и бяла тя не смее, уви,
    и душата си крие зад дебели стени.
    Очите прикрива и навежда глава,
    току виж излетяла забранена сълза.
  • Лоша към себе си. :D Свещица, дето е излязла на вятъра някога, изгаснал й огъня, и вече не смее да се показва, не смее и да даде сила на искрицата си дори... Безжизнено същество. Хареса ми много творбата.
Предложения
: ??:??