12 апр. 2011 г., 15:12

Луда пролет 

  Поэзия » Любовная
818 0 3

Преминали сме през какво ли не,

но пак ръцете си преплетени държим.

Разперили сме заедно криле

и неразделни все напред летим.

Не са ни спрели нито думи, нито хора,

ни собствените ни безумни грехове.

За нас все тъй синее чист простора,

незнаещ що е да сковат го ледове.

В сърцата ни е вечна, луда пролет -

бушуват бури, страсти и мечти.

Ту хлад възпира волния ни полет,

ту ярко слънце гали ни с лъчи.

На Пролетта обречени сме двама -

тя наша кръстница е, наша орисия.

Тя някога ръката твоя хвана,

подаде ми я, шепнейки: "Вземи я!".

Във шепота ù вслушах се тогава

и сграбчих Любовта в прегръдка нежна,

та и до днес Тя все си е такава -

вълнуваща, красива и безбрежна.

И нека винаги за нас да бъде Пролет!

Да бъде всеки ден едно начало ново!

И край да няма волния ни полет!

И да се влюбваме един във друг отново и отново!

 

Таня Николаева, 11.04.2011 г.

© Таня Николаева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви от сърце за хубавите думи и пожелания!
  • Нека с много любов преминете през всички сезони!
  • "И нека винаги за вас за бъде Пролет!
    И да се влюбвате един във друг отново и отново!"
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ за стиха!
    Чудесен е !
Предложения
: ??:??