19 нояб. 2011 г., 17:48

Луна 

  Поэзия » Другая
661 0 16

 

Блести Луна, загадъчна и бяла,

изгряла, сбъдваща нощта...

Закрилница на нощни блянове,

на сводница нагърбила греха...

 

А влюбените, в нейното сияние

тацувайки в магичен кръг,

усещат в лунното дихание

копнежа си един към друг...

 

Потайна, властно ни насъсква,

завихря ни във своя кръговрат...

Привлича ни и ни отблъсква,

командва земния парад...

 

Не иска да е Слънце жарко,

до смърт да ни изпепели,

но всеки ден открадва си по малко

от неговите парещи лъчи...

 

 

© Сиси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??