Kаари & Anima-mundi
Луна от вино, дърветата пияни се люлеят,
вълшебна нощ, листата им щастливи пеят,
и ронят се, а вятърът ги хваща
и по далечни пътища ги праща.
Лунен огън танцува сред прах от звезди,
звън на коприна, сребро и сини вълни,
лебедов сън за буйните жита -
това е тя със своя накит от слънца...
Нежни пръсти, клавишите докосват.
Лунни струни, камъните омагиосват,
и в тишината, в която съществуват,
те оживяват и започват да танцуват.
Лунна серенада ехва и вали,
капки, гриви и мастило капват
и в музиката, в която съществуват,
те заспиват и започват да танцуват...
© Антония Ичева Все права защищены