Apr 14, 2011, 3:54 PM

Лунна серенада 

  Poetry » Other
1025 0 3

Kаари & Anima-mundi


Луна от вино, дърветата пияни се люлеят,

вълшебна нощ, листата им щастливи пеят,

и ронят се, а вятърът ги хваща

и по далечни пътища ги праща.


Лунен огън танцува сред прах от звезди,       

звън на коприна, сребро и сини вълни,            

лебедов сън за буйните жита -                         

това е тя със своя накит от слънца...

 

Нежни пръсти, клавишите докосват.

Лунни струни, камъните омагиосват,

и в тишината, в която съществуват,

те оживяват и започват да танцуват.


Лунна серенада ехва и вали,

капки, гриви и мастило капват                        

и в музиката, в която съществуват,

те заспиват и започват да танцуват...

 


 

 

© Антония Ичева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления и от мен за прекрасната творба!
  • Благодаря ти ^_^
  • "Лунен огън танцува сред прах от звезди,
    звън на коприна,сребро и сини вълни"... Потпопих се изцяло в тази божествена Лунна серенада!Аплодисменти,Антония!
Random works
: ??:??