23 июл. 2006 г., 19:38

Лято в скута на нощта 

  Поэзия
668 0 3
По прашните петолиния
на деня
слънчевите лъчи
разтягат като дъвка ноти сластни.
Всяка нота е
умираща от жажда светлина,
в прегръдките
на горди залези властни.
На крачка преди
тъмното откровение на нощта,
лятото съблича
мократа си бяла риза.
Кожата му ухае
на пот и на дива трева.
Уморено
през полуотворената и врата
тихо влиза.
Положило в скута и
дългокосата си глава,
като дете,
молещо за нежност и ласка
кротко ще заспи...
Носталгична тишина,
в която няма нужда
от грим и от маска.

© Геолина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??