8 июл. 2017 г., 17:56

Лятото 

  Поэзия
445 2 7

Лятото идва. Стягам багажа -

бански, ветрило - в стария сак.

Грея в усмивка. Искам да кажа:

"Бързам към тебе, мой морски бряг."

 

Фарът ми смига. Чайки долитат.

Вее морето пенест перчем.

Бризът ме гони пак по петите.

Ще ме настигне ли? (Ще разберем...)

 

И ме прегръща смуглият юни.

Пясъчен замък днес ми е дом.

Опитомявам гладните дюни.

Тичам по плажа ... после кръгом.

 

Чака ме изгревът. Чака ме, зная.

Дълго с вълните искам да споря.

Бисерно бяла светя, сияя.

Лятото идва! Чухте ли, хора?

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??