Нагла, благородна, шеговита.
Лъжата винаги си е лъжа.
В интриги, отвратителни, ни вплита
и често ни захвърля във калта.
Използват често, някои, лъжата.
И спят спокойно през нощта.
За тяхната душа, храната,
е всяка, макар безсмислена лъжа.
Лъжата е невидима отрова
и трови тя, мръсницата, наред.
Сестра на глупост, завист, злоба...
Но все пак, се изрича от човек...
© Ник Желев Все права защищены
Харесах, Ник!