Няма любов, която осъжда
и с думи до болка да те изтощава...
по устни уж тихо да шепне грижовно,
вина да разлива във буйство нехайна.
Понякога тихо да сяда на прага
и в нощна обител на праг да присяга,
от теб да си вземе назаем живота
и пак да протяга ръце във забрава...
От спомени в болка сърцето да стяга,
да чака да вземе
и пак да избяга...
Да харчи безмерно и чувства да дава,
а после да моли от тебе да вземе
награда за обич и пак да раздава,
което ще липсва без вярност посяла.
Но има такава, която не чака
да молиш през сълзи,
да тръгнеш нататък...
Където сърцето предела не знае -
за всичко раздава
любов без остатък!
© Анна Попова Все права защищены